Uniband Dynabands

Uniband Dynabands

Het merk Uniband

Het merk Uniband biedt universele weerstandstraining en revalidatieproducten voor het gebruik in de fysiotherapie, fitness en voor  krachttraining. De banden zijn gemaakt van een 100% latexvrije elastomeer met dynamische uitrekbare eigenschappen. Uniband-banden worden geproduceerd volgens de strenge specificaties van het ISO 9001 Quality Assured. Deze veeleisende specificaties zorgen voor consistente spanning en gelijkmatige afstand tussen elk bandniveau.

Aerobicsbanden

Over Uniband Dynabands

Na jarenlang research en ontwikkeling is men er in geslaagd een Dynaband te ontwikkelen die alle eigenschappen heeft van de oorspronkelijke Latexbanden maar geen nare eigenschappen heeft als de sterke geur, kans op allergiereacties en onderhoudsvrij! U hoeft niet meer met die vervelende poeder aan de slag om te voorkomen dat de dynaband gaat plakken. Deze band kan en mag zelf bij wateraerobics gebruikt worden. De banden blijven zelfs drijven! Als u in een omgeving werkzaam bent waar hygiëne heel belangrijk is adviseren wij Uniband DynabandsDeze veelzijdige weerstandsbanden worden veel gebruikt door particulieren en in de professionele fitnessindustrie, sportindustrie en gezondheidsindustrie.

De DynaBand™ wordt aangeraden door fysiotherapeuten en sportinstructeurs. Lang stilgezeten? Vliegen? Dynabands stimuleren de bloedsomloop in de ledematen na een lange zit in een kantoorstoel of een vergadering. Ook na een heupoperatie of RSI zijn Dynabands een uitstekend product om (thuis) sneller te herstellen. Daarnaast is samen met 'The National Institute for Fitness and Sports' onderzoek gedaan naar het gebruik van de Dynaband bij diverse sporten. De banden zijn te gebruike in sporten zoals: Voetbal, Volleybal, Honkbal, Basketbal, American Footbal, Turnen, Zwemmen, Tennis en Worstelen.

Let op! Er zijn helaas een tal van bedrijven die de naam DynaBand™ gebruiken maar GEEN echte DynaBand™ leveren.

Overige informatie Uniband Dynabands

Latexvrij oefenelastiek (5 cm breed) is hét elastiek om oefeningen mee te doen in de sportschool, buiten of gewoon thuis!

De grote voordelen van dit A-merk zijn o.a: geen kans op allergieproblemen, geen onderhoud (poeder) nodig en latexvrij. De banden worden veel door fysiotherapeuten en in ziekenhuizen gebruikt. Kan ook bij watertherapie gebruikt worden.

Neem geen risico als het niet nodig is, gebruik veilig oefenmateriaal!

Overzichtje weerstanden - kleuren: 

 1. X-Light: Geel
 2. Light: Rood
 3. Medium: Groen
 4. Heavy: Blauw
 5. XHeavy: Zwart

Extra informatie:

 • Polar-Uniband Latexvrij (voorheen Polar band) heet nu Uniband Dynabands Latexvrij
 • Verkrijgbaar in 5 weerstanden en 2 lengtes (50m en 5,5m). De rol van 50 meter is zelf in kleinere delen op te knippen.
  • Latexvrij, geen allergische reacties
  • Zelfde elasticiteit als latex
  • Geen poeder, dus komt ook niet in de lucht tijdens de training
  • Geurloos
 • Alternatieve benamingen: Uniband, Dynaband, Oefenband, weerstandsband, bodyband, elastieken, weerstandselastiek, eleastisch oefenmateriaal
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 • Recente zoekopdrachten
 • Roeitrainer Performance R6020
 • Hometrainer Cardio Fit B40120
 • Power Band - Weerstandsband - Extra Zwaar29
 • hometrainer34