Oefeningen met de gymbal

Voor oefeningen, waarmee u ook uw balans wilt trainen, is een gymbal het perfecte hulpmiddel. In elke oefening moet u zorgen dat u uw balans behoudt. Met behulp  van de gymbal kunt u een full body work-out doen, waardoor u niet perse meer naar de sportschool hoeft. Hieronder vindt u een paar oefeningen die u kunt doen met de gymbal.

Elevated push-ups

Plaats uw benen tot aan de voorkant/onderkant van uw knieën op de gymbal en uw handen plat op de vloer. Uw lichaam moet in één rechte lijn zijn met de gymbal. Houdt uw gezicht naar de vloer gericht en zak in tot uw gezicht ongeveer op 3 à 4 centimeter van de vloer is, druk hierna weer terug naar de startpositie, herhaal dit tot u niet meer kan, dit doet u 3 keer.

Deze oefening is goed voor de borstspieren, schouders, triceps en buikspieren.

Seated wall roll

Ga staan met de bal tussen uw onderrug en de muur, voeten zet u op schouderbreedte uit elkaar en zak naar beneden, terwijl u de gymbal tussen u en de muur laat rollen. Zak in tot een hoek van 45 graden tussen uw knieën en de grond. Houdt dit een paar seconden vast en ga weer terug naar de startpositie. Herhaal dit tot u niet meer kan, dit doet u 3 keer.

Deze oefening is goed voor de beenspieren, bilspieren en hamstrings.

Opposite limb extension

Ga met uw buik op de gymbal liggen en zorg voor een stabiele houding met behulp van uw tenen en handen. Je kijkt naar de vloer en brengt uw linkerhand en rechterbeen tegelijk omhoog, dit houdt u 2 seconden vast en daarna brengt u uw rechterhand en linkerbeen tegelijk omhoog. Door uw linkerhand en rechterbeen tegelijk omhoog te brengen blijft u in evenwicht. Deze oefening herhaalt u tot u niet meer kan, dit doet u 3 keer.

Deze oefening is goed voor de onderrug, bilspieren en hamstrings.

Trunk extension

Ga op uw knieën zitten en plaats uw bovenlichaam op de onderkant van de gymbal. Plaats uw handen achter uw hoofd en breng uw borstkas omhoog tot uw ruggengraat recht of licht gerekt is. Breng hierna uw lichaam weer in de beginpositie en herhaal de oefening. Dit herhaalt u 15 keer. De oefening voert u 3 keer uit.

Deze oefening is goed voor de rugspieren.

Basic crunch

Plaats uw onderrug op de bal en houdt uw bovenbenen parallel met de vloer. Plaats uw voeten plat op de vloer en zorg dat u in evenwicht blijft. Vanuit deze positie voert u de normale crunches uit die u normaal ook zonder bal zou doen. U brengt uw bovenlichaam door middel van uw buikspieren omhoog. Dit herhaalt u 15 keer en de oefening voert u 3 keer uit.

Deze oefening is goed voor de buikspieren.gymbal