30 minutes Kettlebell workout – 7 Kettlebell oefeningen voor beginners

Oefeningen met een Kettlebell  is om extra gewicht toe te voegen aan je oefeningen zodat het zwaarder en effectiever wordt. De kettlebell workout staat bekend om het hoge aantal calorieën die je verbrandt.

Hier geven we een 30 minuten workout met leuke oefeningen voor beginners, zorg dat je langzaam begint en met een licht gewicht kettlebell. Zorg dat je opgewarmd bent voor je begint aan deze oefening

1. Around the world. – 20 oefeningen in iedere richting.

Ga goed rechtop staan met je voeten iets breder dan schouderbreedte draai de Kettlebell rond je lichaam, het doorgeven van hand tot hand in een wijde cirkel rond je lichaam. Ga zo snel of langzaam als je zelf wilt.

2. Kettlebell figure 8′ s – 14 oefeningen in iedere richting.

Net zoals het klinkt, je gaat naar een figuur 8 te maken rond je benen. Focus op het gooien van de Kettlebell van hand tot hand met uw vingers naar elkaar. Het is een springende beweging. Begin langzaam met deze oefening en voeg wat meer snelheid toe als je denk dat je dat aankan.

3.  Two handed Kettlebell swing – 20 oefeningen

Houdt het gewicht vast met beide handen, handpalmen in de richting van je lichaam. Ga in een diepe squat en gebruik de kracht van je benen om het gewicht tot ongeveer schouderhoogte op te gooien. Je schouders zal je ook gebruken om de beweging van het gewicht te controleren. Zorg ervoor dat je rug vlak blijft tijdens deze oefening.

 

4. Kettlebell Cleans – 14 oefeningen aan iedere kant

Hou je rug recht, en gebruik de kracht van je benen om de kettlebell naar boven te liften, zodat hij landt op de buitenkant van je onderarm en biceps. Laat het daar gewoon even rusten voordat je hem terug naar benede laat vallen. Deze is goed voor je bilspieren, biceps en schouders.

5. Kettlebell Halos – 10 oefeningen in iedere richting

Pak vast aan de buitenkant van het handvat en breng het van een schouder, achter het hoofd, terug naar de voorzijde van de andere schouder (de Halo beweging). Zodra je de andere kant van uw lichaam hebt bereikt , ga terug de andere richting om uiteindelijk waar je begon. Houd een gelijkmatige snelheid en houd de “halo” cirkel relatief klein en strak rond je lichaam

6. Straight leg dead lifts – 20 oefeningen

Houd een perfect vlakke rug en hou je benen recht. Gebruik een langzame en gecontroleerde beweging om naar voren te kantelen, zodat het gewicht een paar centimeter van de grond hangt, en dan knijp je billen om terug te komen tot een staande positie. U gaat deze oefening voornamelijk voelen in je bilspieren en je onderrug.

7. Squat Curls – 14 oefeningen

Ga in een diepe squat, draai de Kettlebell aan de onderkant van de beweging. Kom terug uit de squat, en laat het gewicht hangen. Dit is geweldig voor het bovenlichaam (met name de biceps), de billen en dijen.

Bent over Rows – 14 oefeningen aan iedere kant

Nogmaals, een rechte rug voor deze oefening, met als doel om je bovenlichaam parallel tot de grond te krijgen.

Met deze workout heeft u tussen de 264 en 429 calorieën verbrand, je zou nog meer calorieen kunnen verbranden met een zwaardere kettlebell.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *