Tunturi – Vinyl Dumbbellset 30kg

De Tunturi Vinyl Dumbbellset 30kg is een complete halterset van 30 kg. De halterset bestaat uit:

 • 2 stangen van 36 cm met schroefsluiters
 • 12 gewicht schijven van 4 x 3,75 kg, 4 x 2 kg en 4 x 1,25 kg

tunturi-dumbell

De stangen beschikken over een aangename grip waardoor de stang prettig in de hand ligt. Door de diversiteit aan gewicht schijven maakt het thuis trainen een stuk aangenamer. Door de bijgeleverde opbergdoos is het mogelijk om de halterset eenvoudig op te bergen.

Voor slechts € 34,95 beschikt u over deze halterset!

 

Bowflex SelectTech 552i Dumbell

De Bowflex SelectTech 552i Dumbell is een revolutie in de thuisfitness. Met één dumbell heb je meteen alle dumbells van 1 t/m 24 kg in huis. Door het handige systeem van SelectTech kun je de dumbell met een eenvoudige draaiknop in het gewenste gewicht zetten.

Het voordeel van de Bowflex SelectTech 552i Dumbell is dat het enorm veel ruimte bespaart. Door de eenvoudige draaiknop verstel in je mum van tijd je dumbell. Hierdoor bespaar je ook nog eens tijd. De dumbell beschikt over 15 verschillende instellingen namelijk, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 23 en 24 Kg.

selecttech

Bekijk voor meer informatie ook eens op onze website:

Bowflex SelectTech 552i 24 kg

 

Grid Foam Roller

Foam Rollen is een soort sportmassage voor de spieren. Tegenwoordig gebruiken steeds meer topsporters een foam roller. Waarom? Een Foam Roller zorgt er voor dat de zenuwen en spieren ontspannen waardoor de spier meer zuurstof kan opnemen. Doordat sporten het maximale van je spieren vraagt ontstaan regelmatig knopen en verklevingen. Door gebruik van de Foam Roller wordt de doorbloeding van de spieren verbeterd wat uiteindelijk leid tot een betere mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam.

Enkele voordelen van Foam Rollen:

 • Verbetering van de mobiliteit en flexibiliteit van zowel de spieren als het lichaam
 • Voorkomen van blessures
 • Versneld herstel van de spieren
 • Vermindering van spierpijn
 • Verwijdering van de triggerpoints

Voor de Tunturi Grid Foam Roller kunt u natuurlijk hier terecht!

tunturi_yoga_grid_foam_roller_14tusyo009

De nieuwe revolutie Kinomap op iConsole

Vandaag volgt een update over de nieuwe app, Kinomap.

Kinomap is een nieuwe revolutie op het gebied van fitness. Met dit programma is het mogelijk om virtueel via je tablet door een bepaald gebied in de wereld te fietsen. Het is mogelijk om je eigen Go-Pro video’s te uploaden en routes van andere te rijden. Gebruikers kunnen met Kinomap routes uploaden die door middel van ‘Geolocation’ zijn gemaakt. Aan de routes worden fysieke gegevens zoals hoogte, snelheid en temperatuur toegevoegd. Dit alles om de routes zo realistisch mogelijk te maken. Tijdens het afspelen kan de gebruiker zelf naar een gewenst punt gaan. Het doel is uiteindelijk om het ritme van de oorspronkelijke video te volgen.

Voordelen:

 • Nieuwe revolutie op gebied van fitness
 • Maakt sporten een stuk aangenamer
 • Bepaal je eigen route d.m.v. land, moeilijkheid, duur, helling, omgeving
 • Houdt de geschiedenis bij om te kijken of uw prestaties verbeteren
 • Video’s zijn ook offline te bekijken

kinomap

Videovoorbeeld Kinomap:

Oefeningen met dumbbells

Dumbbells zijn niet duur in de aanschaf en uitstekend thuistrainingsmateriaal. Je kunt er je bovenlichaam goed mee trainen en natuurlijk je armen. Hieronder een aantal oefeningen voor de verschillende spieren en spiergroepen, die je thuis zonder andere hulpmiddelen kunt uitvoeren. Hieronder een aantal oefeningen om je biceps en triceps te trainen.

Biceps

 • Hammer curl

Ga rechtop staan met de benen op schouderhoogte. Neem in elke hand een dumbbell en laat je armen met dumbbell ontspannen naast je lichaam hangen. Je hebt de dumbbell vast met je duimen naar voren/boven. De dumbbell is in verticale stand. Vanuit deze positie beweeg je je onderarmen naar je schouder toe. daarna laat je je arm weer zakken naar de beginpositie, zorg dat je de oefening rustig uitvoert.

 • Dumbbell curl

Ga in dezelfde positie staan als bij de Hammer curl. In plaats van de dumbbell verticaal te houden houd je deze horizontaal met je duimen naar voren gericht. Je brengt je onderarmen met dumbbells naar je schouders, houdt dit 1 á 2 seconden vast en breng je arm dan weer rustig naar  beneden.

 

Triceps

 • One arm triceps extention

Ga recht op staan, neem één dumbbell in je hand en span je buikspieren aan zodat je een kromming in je rug voorkomt. Strek je arm recht omhoog en laat daarna je elleboog langzaam zakken tot de dumbbell bijna je rug raakt. Je bovenarm moet in een rechte lijn blijven.

 • Triceps kickback

Leun met één hand en één knie, van dezelfde zijde op een bankje of tafeltje. Zorg dat je hand recht onder de schouders wordt geplaatst. De knie moet recht onder de heup geplaatst zijn en je andere been staat naast het bankje of de tafel, zorg dat je bekken recht staan. in deze positie sla je de dumbbell naar achteren en zorg je dat je heel je arm strekt.

 

Elke oefening wordt uitgevoerd in 4 sets, die je afbouwt van 12 naar 8, de laatste 2 sets zijn 2 keer 8 herhalingen.

Voor dumbbells kunt u natuurlijk bij ons terecht.

 

Trainen met een gewichtsvest

Ben je een goed getraind en doe je moeiteloos push-ups? Je kunt door blijven gaan met push-ups, sit-ups en andere oefeningen, maar uiteindelijk train je alleen je uithoudingsvermogen nog. Door middel van een gewichtsvest zorg je dat je weer je kracht gaat trainen en je oefeningen naar een hoger niveau tilt.

Gewicht verliezen

Door met een gewichtsvest te trainen zul je sneller gewicht verliezen. Door met extra gewicht te trainen moet je lichaam harder werken waardoor je meer calorieën verbrandt. Je kunt je gewichtsvest dragen bij hardlopen of fietsen, hierdoor zorg je al dat je meer calorieën verbrandt.

Kracht en spiermassa neemt toe

Bij veel lichaamsgewicht oefeningen die je heel erg makkelijk uitvoert is het goed om een gewichtsvest te gaan gebruiken om je trainingen toch weer uitdagend te maken. Door het toevoegen van extra gewicht worden  uw push-ups, dips en pull-ups weer zwaarder. Door uw oefeningen zwaarder te maken zal uw kracht en spiermassa weer toenemen. Je zuivere spiermassa zal toenemen en je vetmassa zal afnemen.

Verbetering van cardio

Veel duursporters trainen al met een gewichtsvest, hierdoor neemt je conditie toe en kun je makkelijker langer blijven lopen. Door te hardlopen met een gewichtsvest val je ook nog eens af en blijf je goed in conditie.

 

Voor een gewichtsvest kunt u natuurlijk bij ons  terecht. 

 

 

opdrukken

Push ups zijn de meest gebruikte fitness-oefeningen.  Opdruksteunen zijn een handig hulpmiddel, waardoor uw polsen minder worden belast en je de oefeningen nog net iets zwaarder kunt maken omdat u wat verder door kunt zakken. Je hebt normale, statische opdruksteunen en roterende opdruksteunen, de statische opdruksteunen zijn voor normale oefeningen en met de roterende kunt u de oefeningen zwaarder maken. 

Hoe voer je een goede push up uit?

 1. Ga met uw knieën op de grond zitten
 2. Buig naar voren en plaats uw handen op de grond, met uw armen gestrekt
 3. Zet uw voeten naar achter zodat uw benen en rug in één rechte lijn staan
 4. Dit is de beginpositie
 5. Laat je zakken door je ellebogen te buigen
 6. Als u met uw hoofd ongeveer 10 cm van de grond bent, drukt u zichzelf weer omhoog naar de beginpositie, dit is 1 herhaling.
 7. Door deze oefening met push up steunen uit te voeren, zorgt u voor een intensievere oefening en voor meer resultaat.

Als u voor het eerst opdrukt kan dit misschien nog te zwaar zijn, dan zet u uw benen niet naar achteren maar steunt u op uw knieën en voert dan de opdracht uit. 

Push ups met behulp van een stoel, bed of een ander wat hoger voorwerp

 1. Zet uw handen op de rand van het voorwerp, armen gestrekt en de rest van uw lichaam in één rechte lijn
 2. Zak door uw ellebogen en als u op 10 centimeter van het voorwerp bent, drukt u uzelf weer omhoog
 3. Dit is één herhaling.

Kijk hier voor opdruksteunen en meer informatie.

Krachttraining en afslanken

Als het gaat om vet verlies, beginnen de meeste mensen aan een cardiotraining. Krachttraining wordt slechts gezien als een bijzaak. Krachttraining verbrand echter evenveel, al is het niet meer, dan bij een cardiotraining. Dit komt door het EPOC-effect.

EPOC is een afkorting voor excess post-exercise oxygen consumption. Dit wil zeggen dat de zuurstofopname in je lichaam tijdelijk blijft verhoogd na het sporten, ondanks dat je niet meer in beweging bent.

Energieverbruikt door krachttraining
Hoe zwaarder de training, hoe meer energie je lichaam verbruikt als de training erop zit. Dit is gebleken uit meerdere onderzoeken. De energie die je lichaam verbruikt, wordt vooral uit vet gehaald.

Toename spiermassa
Door krachttraining neemt je spiermassa toe. Dit doordat spieren meer energie verbruiken dan vet, ook als je in rust bent. Een halve kilogram spier verbruikt per dag 6 kilocalorieën om zichzelf te onderhouden, bij vet is dit slechts 2.

Door krachttraining wordt je fitter en gezonder, en dit terwijl je afvalt! Bent u enthousiast geworden? Klik dan voor meer informatie op de link naar onze website.

Oefeningen voor op de Fitness mat

Een fitness mat kunt u voor erg veel oefeningen gebruiken, de fitness mat wordt bijvoorbeeld gebruikt voor Yoga, Pilatus en verschillende oefeningen die u thuis kunt doen, dit is vooral fijn bij oefeningen voor uw core omdat u door de fitness mat een goede ondergrond hebt waardoor u geen rugklachten zult krijgen.

Buikspieroefeningen voor op de fitness mat:

 • Sit-ups
 • Russian twist (hiervoor heeft u wel een gewichtenschijf of een bal nodig)
 • V-situp
 • Planken
 • Superman
 • etc..

U kunt de fitness mat gebruiken voor al uw yoga en pilatus oefeningen, hierdoor heeft u voldoende ondersteuning tijdens de oefeningen en kunt u de oefeningen thuis ook uitvoeren, bij de sportschool hebben ze bijna altijd zelf fitness matjes liggen voor als u oefeningen wilt doen waarvoor u op de grond moet liggen/zitten.

Voor een fitness mat kunt u natuurlijk bij ons terecht!

Oefeningen met de gymbal

Voor oefeningen, waarmee u ook uw balans wilt trainen, is een gymbal het perfecte hulpmiddel. In elke oefening moet u zorgen dat u uw balans behoudt. Met behulp  van de gymbal kunt u een full body work-out doen, waardoor u niet perse meer naar de sportschool hoeft. Hieronder vindt u een paar oefeningen die u kunt doen met de gymbal.

Elevated push-ups

Plaats uw benen tot aan de voorkant/onderkant van uw knieën op de gymbal en uw handen plat op de vloer. Uw lichaam moet in één rechte lijn zijn met de gymbal. Houdt uw gezicht naar de vloer gericht en zak in tot uw gezicht ongeveer op 3 à 4 centimeter van de vloer is, druk hierna weer terug naar de startpositie, herhaal dit tot u niet meer kan, dit doet u 3 keer.

Deze oefening is goed voor de borstspieren, schouders, triceps en buikspieren.

Seated wall roll

Ga staan met de bal tussen uw onderrug en de muur, voeten zet u op schouderbreedte uit elkaar en zak naar beneden, terwijl u de gymbal tussen u en de muur laat rollen. Zak in tot een hoek van 45 graden tussen uw knieën en de grond. Houdt dit een paar seconden vast en ga weer terug naar de startpositie. Herhaal dit tot u niet meer kan, dit doet u 3 keer.

Deze oefening is goed voor de beenspieren, bilspieren en hamstrings.

Opposite limb extension

Ga met uw buik op de gymbal liggen en zorg voor een stabiele houding met behulp van uw tenen en handen. Je kijkt naar de vloer en brengt uw linkerhand en rechterbeen tegelijk omhoog, dit houdt u 2 seconden vast en daarna brengt u uw rechterhand en linkerbeen tegelijk omhoog. Door uw linkerhand en rechterbeen tegelijk omhoog te brengen blijft u in evenwicht. Deze oefening herhaalt u tot u niet meer kan, dit doet u 3 keer.

Deze oefening is goed voor de onderrug, bilspieren en hamstrings.

Trunk extension

Ga op uw knieën zitten en plaats uw bovenlichaam op de onderkant van de gymbal. Plaats uw handen achter uw hoofd en breng uw borstkas omhoog tot uw ruggengraat recht of licht gerekt is. Breng hierna uw lichaam weer in de beginpositie en herhaal de oefening. Dit herhaalt u 15 keer. De oefening voert u 3 keer uit.

Deze oefening is goed voor de rugspieren.

Basic crunch

Plaats uw onderrug op de bal en houdt uw bovenbenen parallel met de vloer. Plaats uw voeten plat op de vloer en zorg dat u in evenwicht blijft. Vanuit deze positie voert u de normale crunches uit die u normaal ook zonder bal zou doen. U brengt uw bovenlichaam door middel van uw buikspieren omhoog. Dit herhaalt u 15 keer en de oefening voert u 3 keer uit.

Deze oefening is goed voor de buikspieren.gymbal