Yoga

Yoga betekent; verbinding. Het heeft als doel om de harmonie te herstellen in alle energieën die door ons heen gaan, om onze natuurlijke staat van bewustzijn te vinden, zodat de mens een onverstoorbaar en gevoel van gelukzaligheid kan ervaren.

Yoga heeft een unieke functie in onze samenleving. Yoga beoogt de geestelijke en fysieke facetten van het individu om het in balans te brengen. Als de yoga beoefenaar de vele onderdelen ervan begrijpt, heeft de beoefenaar een complete filosofie Yogatot zijn beschikking die hem een rationeel begrip geeft van de menselijke natuur, de aard van het bestaan en de relatie hiertussen.

Yoga Vormen

Er zijn vele yoga vormen. De 6 bekendste stromingen die van oudsher in India beoefend werden zijn: bhakti yoga, jnana yoga, karma yoga, hatha yoga en mantra yoga. Raja yoga omvat al deze voorgaande vormen van yoga en staat bekend als het koninklijke yogapad. De andere vormen zijn door de eeuwen heen afgeleid uit de traditionele vormen.

Bij Homefitness 4 you vindt u een uitgebreid assortiment yoga accessoires van Tunturi. Kijk hiervoor op de Yoga producten pagina

Geplaatst door: Robert Theuws