Informatie Roeitrainers

Wat is een goede roeitrainer en waar moet ik op letten bij de aankoop?

Homefitness4You heeft diverse roeitrainers in het assortiment. De belangrijkste verschillen en elementen van een roeitrainer zetten we voor u op een rijtje. Om te beginnen is het zeer belangrijk welke garantie er op het product gegeven wordt. Goede roeitrainers zijn vaak al te herkennen aan de lange garantieperiode die de fabrikant geeft. Tunturi geeft 3 tot 4 jaar garantie op de elektronica en zelfs 10 jaar op het frame. Hierbij wordt, net zoals bij Life Fitness en Flow Fitness, bij de meeste modellen een onderscheid gemaakt tussen het soort gebruik (Professioneel of thuisgebruik). Voor meer informatie over de roeitrainers en de garantie van onze merken zie: Life FitnessFlow Fitness en Tunturi.

Het weerstandsysteem

Naast de garantie is een van de belangrijkste punten is het weerstandsysteem van de roeitrainer. Er zijn roeitrainers met Luchtweerstand, magneet weerstand en waterweerstand. Volgens velen is water en lucht de meest natuurlijke beweging. Een nadeel van lucht weerstand is dat het behoorlijk wat geluid maakt. De First degree water (Fluid) roeitrainers kenmerken zich door hun waterweerstand.

Het gewicht en het remsysteem

Een ander punt waar u gemakkelijk een goede roeitrainer aan kunt herkennen is om naar het gewicht van de roeitrainer en naar het remsysteem te vragen. Hoe zwaarder de roeitrainer des te meer ijzer is er in de constructie gebruikt is en des te degelijker is de kwaliteit van het product. Het is dus erg belangrijk om van de verschillende merken het gewicht van de verschillende prijsklassen met elkaar te vergelijken voor een goed overzicht. Bij de remsystemen bestaan er systemen met een Luchtweerstand, een magnetische weerstand, een hydraulische weerstand en een weerstandssysteem op waterbasis. Weerstand met water is de meest realistische roei ervaring. Laat u adviseren door de verkoper en probeer hem uit! Niet iedereen vind het zelfde.

Let tenslotte goed op kwaliteitsbepalingen die in Europa gelden. Belangrijke bepalingen zijn: ISO 9001, ISO 9002, TUV Class A en TQM manufacturer.


De belangrijkste aandachtspunten voor een roeitrainer voor u onder elkaar:

 • De hoogste kwaliteit roeitrainers zijn voorzien van het kwaliteitskenmerk ISO 9001/9002 en de TUV klasse A.
 • Een "onderhoudsvrije" elektromagnetische roeitrainer gaat veel langer mee.
 • Een roeitrainer moet voorzien zijn van het zogenaamde "CE" certificaat, anders mogen deze niet verkocht worden.
 • Een goede roeitrainer heeft een uitgebreide garantie van minimaal 2 jaar.
 • Een roeitrainer voor thuisgebruik kan minimaal personen tot 130kg verdragen.
 • Een roeitrainer mag niet wankelen tijdens de training (een dubbele geleiding is vaak stabieler)
 • Een zwaarder gewicht van een roeitrainer betekent vaak een betere kwaliteit.
 • Een zwaar apparaat zegt niets over de "souplesse" van een roeitrainer.
 • Voel en ervaar het verschil in de remtechniek (lucht, water en magneetweerstand)

Met een roeitrainer spreekt u de volgende spieren aan:

Een roeibeweging bestaat uit vier verschillende fases. Bij elke fase gebruik je weer andere spiergroepen. .

 1. De aanzet: de eerste stap in een roeibeweging is de aanzet. Dit is het moment dat je vanuit stilstand begint aan de achterwaartse beweging. Met name de schenen, bilspieren en schouders worden hiervoor gebruikt.
 2. De afzet: de roeibeweging start je met de aanzet. Je houdt het handvat gestrekt voor je vast en zet met je benen af zodat je met het stoeltje over de rails naar achteren schuift. Je gebruikt dan met name je bil- en beenspieren. 
 3. De trekfase: deze fase begint direct nadat de afzet is afgerond. Je benen zijn dan (bijna helemaal) gestrekt. In het begin van de trekfase, dus wanneer je begint met trekken, heb je voornamelijk de schouderspieren en rugspieren nodig. Belangrijk is daarom om je rug goed recht te houden. Als je het handvat naar je toe trekt, belast je namelijk ook je rugspieren. Daarnaast span je de biceps en triceps aan wanneer je het handvat naar je toe trekt.
 4. Het terugrollen: veel mensen denken dat de roeibeweging is afgerond wanneer je bovenstaande twee bewegingen hebt uitgevoerd en dat je dus rustig kunt terugrollen. Dit is echter niet helemaal waar. Het terugrollen is inderdaad een vorm van uitrusten, maar je zult ook bij dit deel van de roeibeweging spieren gebruiken. Wanneer je terugrolt naar de startpositie wordt je lichaam eigenlijk naar voren getrokken. Omdat het stoeltje op de rails maar een klein oppervlak heeft, moeten je buikspieren heel hard werken om in balans te blijven.

Kort samengevat gebruik je dus bij élke roeibeweging je bilspieren, bovenbeenspieren, kuiten, hamstrings, schenen, rugspieren, schouderspieren, biceps, triceps en buikspieren. Dat zijn er nogal wat! Fitnessen op een roeitrainer is dus meer dan geschikt om ‘spieren te kweken’.


Roeitrainer


Vindt u deze informatie nuttig? 

Wij horen vaak van onze klanten in onze showroom dat ze veel nuttige informatie gevonden hebben op onze website over de producten. Dit horen wij uiteraard graag. De informatie is om u te informeren en beter op de hoogte te stellen, zodat u uiteindelijk een betere keuze kunt maken. Door op de onderstaande (Google+) knop te klikken, kunt u aangeven dat deze pagina nuttig is, en zo ons een stapje hoger zetten in de zoekresultaten van Google. U helpt ons hiermee, maar doet daar tevens andere mensen, die naar deze informatie opzoek zijn, een plezier mee! 

(Let op: er wordt geen informatie van u verstuurd of opgeslagen, dit is enkel een klein signaal naar Google dat de website nuttig is. Dank u!)

Beveel deze pagina aan op Google en klik op deze button:

Hieronder een paar links naar onze roeitrainer pagina'sVeel succes met de aankoop van uw roeitrainer!

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, neem contact op via info@homefitness4you.nl of telefonisch op nummer +31 30 2006 153

Geplaatst door: HomeFitness4You


comments powered by Disqus

Please enable JavaScript to view the http://disqus.com/?ref_noscript">comments powered by Disqus.

 • Recente zoekopdrachten
 • foamroller2
 • Mini Bike Cardio Fit M30133
 • Tunturi beschermkap117
 • Dumbbells - Viny2