Je coördinatievermogen verbeteren doe je zo 13/02/2014

Door het trainen met balans trainers versterk je niet alleen je lichaam. Je verbeterd ook je coördinatievermogen. Dit komt oa ten goede aan een betere houding van je lichaam.

Verschillende producten welke helpen met deze training:

Balanskussen
Op een balanskussen kunt u verschillende oefeningen doen zoals het 'lopen' erop, kniebuigingen en zijwaartse buigingen. Hierdoor wordt de algehele coördinatie verbeterd en er wordt gewerkt aan de core spieren

Balansborden
Een balansbord is een wiebelplank waar je op kunt gaan staan. Door hierop de juiste balans te vinden met verschillende oefeningen verbeter je aanzienlijk je coördinatievermogen en je algemene bewegelijkheid. Deze oefeningen zijn ook geschikt voor mensen die aan hun houding willen werken

Balanstrainer
Een balanstrainer, ook bij velen bekend als de BOSUBAL, wordt veel gebruikt in sportscholen en fysiopraktijken. Op deze halve gymbal kun je vele oefeningen doen. Zie hiervoor Youtube of uiteraard de bijlage bij de apparaten die te koop zijn.

Gymbal
Een Gymbal kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan het oefenen in spierkracht (buikspieren). Vaak wordt een Gymbal gebruikt op kantoor! Wetenschap toont aan dat het zitten op een gymbal een positieve invloed heeft op de zithouding en een verminderde last op spieren tov een bureaustoel.