Loopband informatie - Tips bij aanschaf van een loopband

Wat is een goede loopband en waar moet u op letten bij het kopen?

Een zwaarder gewicht van de loopband betekent vaak een betere kwaliteit. Hoe zwaarder de loopband des te meer metaal is er in de constructie is gebruikt en des te degelijker de kwaliteit.

Een goede loopband voor thuisgebruik kan minimaal personen van 130 kg verdragen en kan op lage snelheid (<1 km) niet worden tegengehouden. Een vuistregel om een goede sterke motor te herkennen is door de loopband op lage snelheid te zetten en te proberen om met uw been het loopvlak tegen te gaan. Als dit niet lukt kunt u er vanuit gaan dat het een sterke motor betreft.

>>>Klik hier voor onze huidige fitness loopband acties<<<

Een goede loopband is ook vaak te herkennen aan de lengte van de garantieperiode die op het product geld.loopband, loopbanden, loop band. treadmill, looptrainer Deze garantie bedraagt bij een matig model 1 jaar of zelfs minder, terwijl op de betere loopbanden veelal drie jaar of meer garantie wordt gegeven. Tunturi geeft bij de GO, PURE en Platinum serie loopbanden zelfs 10 jaar garantie op de motor en het frame! Zie voor meer informatie over loopband garantie onze garantiepagina.

Ook is belangrijk welke mate van onderhoud een loopband nodig heeft. Dit betreft voornamelijk het loopvlak. Een goed loopvlak (vaak orthopedisch) is onderhoudsvrij en hoeft niet om de zoveel tijd met siliconen olie in te worden gespoten. Ook gaat een onderhoudsvrij loopvlak veel langer mee. Het loopvlak moet ook voldoende dik zijn om een langere levensduur te garanderen. Let wel, dit betreft vaak een wat duurder apparaat zoals de Platinum serie van Tunturi of de Club serie van Life Fitness

Zet een loopband eens op hoge snelheid en luister eens naar het geluid. Veel geluid betekent een minder goede motor en dus een mindere kwaliteit. Dit heeft te maken met de rollers die erin zitten. Hoe groter de rollers hoe minder toeren dat de looptrainer hoeft te maken voor dezelfde snelheid. Ook speelt het aantal PK's hierin een rol.

Een breed loopvlak is veiliger en comfortabeler lopen dan een wat smaller loopvlak. Tevens is elke looptrainer voorzien van een noodstop. U kunt een gesp aan uw broek vastmaken welke uit het apparaat schiet wanneer u te ver naar achter komt te lopen. Een gemiddeld loopvlak is 140x40cm terwijl de wat bredere 50x150cm zijn

Een actief demping systeem is aan te bevelen. Dit zorgt voor een verminderde belasting op de knieën en gewrichten. Lopen is immers vrij schadelijk voor uw knieën en deze dienen een leven lang mee te gaan!

(Bijna) Alle Tunturi, Flow fitness Life Fitness en Bremshey loopbanden zijn opklapbaar. Dit is erg handig als u de ruimte goed kunt gebr Loopband spierenuiken als u de looptrainer niet gebruikt.

Wij hopen dat u voldoende tips heeft gehad en wensen u succes bij het vinden van een geschikte loopband van Tunturi of Bremshey voor uw doelen.

Welke Spieren traint u op een loopband:

Op een loopband traint u vooral uw beenspieren. Een looptrainer is met name bedoeld om uw conditie te verbeteren en om in beweging te blijven. Het is dan ook een cardio apparaat.

Hoe onderhoud u uw loopband:

 • Regelmatig smeren met bijbehorende loopband olie (T-Lube)
  Smeren dient ongeveer 4x per jaar te gebeuren aan de binnenkant van de mat (zorg ervoor dat de olie niet in de motor terecht komt, of op de aandrijfriem want dan gaat deze slippen.
 • Haal 1x per jaar de kap eraf en zuig de stof en troep eruit. Dit komt de riem en motor ten goede.

De belangrijkste kenmerken onder elkaar:

 • Demping systeem
 • Sterkte van de motor (Max PK zegt niets, kijk naar het continue vermogen!)
 • Dikte van de loopplaat
 • Dikte van de loopmat (het tapijt zeggen ze ook wel eens)
 • Eventueel de mogelijkheid om op te klappen (gaat iets ten koste van de stevigheid van de constructie)
 • Gewicht van het geheel (vaak is een zware loopband ook beter van kwaliteit)
 • Vuistregel 2PK continue voor >70kg en 3PK continue voor hellingshoek lopers (de motor moet dan zwaar trekken) of een lichaamsgewicht boven de 90KG
 • Een motor moet zwaar trekken bij lage snelheid en vooral met een hellingshoek daarbij
 • Een loopplaat van 18mm dik veert wat beter maar bij zeer intensief gebruik is 20mm of meer aan te raden (zeker bij een lichaams gewicht boven de 100KG)
 • Een loopmat van 1,5mm is aan de dunne kant, deze zal sneller versleten zijn dan een mat van 2mm dik


Vindt u deze informatie nuttig?
Beveel het aan bij Google en Facebook zodat anderen deze info ook makkelijker kunnen vinden. Wij worden hierdoor iets hoger in de ranking geplaatst(er wordt niets met uw gegevens gedaan, Google en Facebook registreren enkel een signaal "Deze website is OK"


Beveel het ook aan op Google en klik op deze button:

Geplaatst door: Robert Theuws

Kijk snel in ons aanbod looptrainers:

Tunturi loopband
Bremshey loopband
Flow fitness loopband
Life fitness loopband

comments powered by Disqus