Informatie Crosstrainers

Wat is een goede crosstrainer en waar moet ik op letten bij de aankoop?

Homefitness4you heeft diverse crosstrainers van Life Fitness, Tunturi en Flow Fitness in het assortiment. De verschillen tussen crosstrainers zetten we voor u op een rij. Een van de belangrijkste punten waar u op dient te letten is welke garantie er op een crosstrainer gegeven wordt. Goede crosstrainers zijn vaak te herkennen aan de lange garantieperiode die de fabrikant geeft. Tunturi geeft 3 jaar garantie op de elektronica en zelfs 15 jaar op het frame bij de meeste modellen crosstrainers. Vanaf de 60 serie crosstrainer zelfs 20 jaar! Daarnaast krijgt u ook nog één jaar extra op de electronica aks u uw apparaat registreert bij Tunturi. Voor meer informatie over de crosstrainers en de garantie van onze merken zie: Life FitnessFlow Fitness en Tunturi.

Het gewicht en het vliegwiel

Tevens kunt u gemakkelijk een goede crosstrainer herkennen aan het gewicht van de crosstrainer én van het vliegwiel. Hoe zwaarder de crosstrainer des te meer ijzer is er in de constructie gebruikt en des te degelijker is de kwaliteit van het product. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe stabieler hij loopt. Het is dus erg belangrijk om van de verschillende merken het gewicht te vergelijken. U dient wel rekening te houden met verschillende prijsklassen voor een goed overzicht.

Front- of rear driven

Los van het gewicht of het vliegwiel kan er een onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten crosstrainers. Front driven en reardriven. Bij de vooraangedreven crosstrainer maakt u een rechtere beweging. Dit komt ten goede voor de belasting op gewrichten en de knie. Een rear aangedreven crosstrainer maakt een meer eliptische beweging. Dit vergt meer energie maar het is tevens ook meer balastend voor knie en gewrichten. Daarnaast zijn er ook verschillende slaglengtes wat de beweging ook veranderd. 

Let ten slotte goed op welk remsysteem u neemt tijdens de aankoop. Laat u adviseren door de verkoper en probeer hem uit! Niet iedereen vindt hetzelfde remsysteem prettig. De Tunturi crosstrainers hebben altijd een magnetisch remsysteem voor de meest accurate weergave.


De belangrijkste aandachtspunten voor een crosstrainer voor u onder elkaar:

  • Een goede kwaliteit crosstrainer is voorzien van een kwaliteitkenmerk (ISO)
  • Elektromagnetische remsystemen zijn het meest duurzaam
  • Crosstrainers van kwaliteitsmerken zijn voorzien van een CE kenmerk
  • De Garantietermijn zegt vaak genoeg over een merk
  • Voor thuisgebruik moet een crosstrainer minimaal 120 KG kunnen dragen. 150 KG zijn de betere maar vaak ook duurdere crosstrainers.
  • Stabiliteit is erg belangrijk, een goede crosser mag niet wiebelen.
  • Zware constructie's zorgen vaak voor een stabiele crosstrainer en zegt wat over de kwaliteit ervan
  • Het vliegwiel is een verhaal apart. Het roterende gewicht is niet alleen het vliegwiel maar het gehele bewegende deel. Het is moeilijk om op basis van dit gewicht een conclusie te trekken. Wel is het zo dat een zwaar vliegwiel langer door blijft draaien

Met een crosstrainer spreekt u de volgende spieren aan:

Vrijwel alle spieren worden aangesproken bij het bewegen op dit apparaat. De arm spieren, been spieren, rugspieren, schouders en zelfs uw nekspieren.

Veel gestelde vragen over het gebruik van een crosstrainer:

Vraag: Wat is het verschil tussen voor en achterwiel aangedreven?
Antwoord: Achter heeft een meer opwaardse beweging en voelt wat sportiever aan. Voorwiel aangedreven is wat soepeler en wat vlakker zodat het ook minder belastend is voor knieën en gewrichten. Wat prettiger is, is voor ieder anders. Probeer het uit in onze showroom! 

Vraag: Is een zwaar vliegwiel altijd beter?
Antwoord: Nee dat is niet altijd het geval. Wel kun je aan het gewicht van een crosstrainer zien van welke kwaliteit metalen het is gemaakt. Een crosstrainer van 100KG zal in de regel van een betere kwaliteit zijn dan één van 45KG. Het vliegwiel zal uiteraard hierbij ook bijdragen in gewicht. Echter is het ook zo dat de overbrengingsratio een rol speelt. Deze zorgt er namelijk voor in welke snelheid het vliegwiel draait. Een vliegwiel van 20KG die 10x sneller ronddraaid kan net zo soepel aanvoelen dan een vliegwiel van 40KG met minder omwentelingen. Staar je hier niet op blind! 

Vraag: Welk merk is het beste? Of specifieker nog, welke crosstrainer is het beste?
Antwoord: Deze vraag kunnen wij moeilijk beantwoorden, daar wij verschillende merken crosstrainers verkopen zoals Tunturi, Flow fitness en Life fitness. Dit hangt af van het persoonlijk budget en wensen. De Front driven crosstrainers van Tunturi hebben een zeer soepele slag wordt vaak gezegd in onze showroom, Maar een Life Fitness of Flowfitness is ook een prima crosstrainer van degelijke kwaliteit!Crosstrainer


Vindt u deze informatie nuttig? 

Wij horen vaak van onze klanten in onze showroom dat ze veel nuttige informatie gevonden hebben op onze website over de producten. Dit horen wij uiteraard graag. De informatie is om u te informeren en beter op de hoogte te stellen, zodat u uiteindelijk een betere keuze kunt maken. Door op de onderstaande (Google+) knop te klikken, kunt u aangeven dat deze pagina nuttig is, en zo ons een stapje hoger zetten in de zoekresultaten van Google. U helpt ons hiermee, maar doet daar tevens andere mensen, die naar deze informatie opzoek zijn, een plezier mee! 

(Let op: er wordt geen informatie van u verstuurd of opgeslagen, dit is enkel een klein signaal naar Google dat de website nuttig is. Dank u!)

Beveel deze pagina aan op Google en klik op deze button:

Hieronder een paar links naar onze crosstrainer pagina's


Veel succes met de aankoop van uw crosstrainer!

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, neem contact op via info@homefitness4you.nl of telefonisch op nummer +31 30 2006 153

Geplaatst door: HomeFitness4You


comments powered by Disqus

Please enable JavaScript to view the http://disqus.com/?ref_noscript">comments powered by Disqus.